• Početna>
  • Vesti>

Učenici mitrovičke Ekonomske škole osvojili drugo mesto na republičkom takmičenju u edukativnom kvizu

Foto Ekonomska trgovinska škola

Učenici Ekonomsko-trgovinske škole iz Kosovske Mitrovice, osvojili su drugo mesto na republičkom takmičenju u edukativnom kvizu “Znamenite ličnosti na dinarskim novčanicama”, održanom 21. aprila u Nišu.

Ovaj događaj organizovan je po prvi put u Srbiji, a učestvovali su maturanti ekonomskih škola koje su bile najbolje na okružnim takmičenjima.

Pitanja u kvizu bila su vezana za znamenite ličnosti koje su krasile srpske novčanice od 1876. godine do danas.

Za najbolju proglašena je ekipa Ekonomsko-trgovinske škole iz Paraćina, a treće mesto pripalo je subotičkoj Ekonomskoj školi “Bosa Milićević”.

Drugoplasirani tim Ekonomsko-trgovinske škole iz Kosovske Mitrovice činili su maturanti Andrija, Matija, Đorđe i Jovana.

Njihov profesor Aleksandar Savić, kazao je da im je ukazana velika čast time što su bili deo jedne ovakve manifestacije.

„U pravom svetlu smo predstavili našu školu i grad iz kojeg dolazimo. Veliki trud i rad stoje iza nas. Dva puna meseca priprema i simulacija takmičenja, doveli su nas u sam vrh tabele. Bogatiji smo za jedno novo iskustvo. Radujemo se novim izazovima i pobedama“, dodao je Savić.

Zahvalio se upravi škole i kolegama na pomoći i podršci tokom priprema za takmičenje.

Organizatori događaja bili su Narodna banka Srbije i Ekonomski fakultet Univerziteta u Nišu.

Comments

Pročitaj još