• Početna>
  • Vesti>

Tabloid o “zastrašujućoj sceni” u Zvečanu i kad je “đavo u detaljima”

Kosovo online

Lokalni izbori na severu Kosova izazvali su veliko interesovanje medija, uključujući i tabloida. Mogućnost eskalacije na terenu bila je još jedna prilika za bombastične naslove i poluistine. 

“ZASTRAŠUJUĆA SCENA U ZVEČANU: Član biračkog odbora se pojavio sa tetovažom OVK na ruci!” – glasio je naslov portala Srbija danas. 

Sudeći po naslovu, u većinski srpskom mestu zaista se dogodio nezapamćen i za lokalno srpsko stanovništvo zastrašujuć slučaj. 

Da to ipak nije tako, jasno je po sadržaju u nastavku teksta. 

U uvodnom delu vesti stoji “Težak incident”, a u preostalom delu teksta saznajemo da se osoba sa tetovažom nije pojavila konkretno u Zvečanu, već u selu Lipa, u opštini Zvečan. 

Nakon preciziranja na kojem se delu tela nalazi sporna tetovaža, u tekstu sledi informacija da se na listama kandidata Demokratske partije Kosova i Pokreta Samoopredeljenje za odbornike u Skupštini ove opštine, nalaze članovi samo dve porodice, Keljmendi i Peci, a na dva biračka mesta na kojima je raspoređeno deset članova, svi dolaze iz ove dve porodice.

Za kraj saznajemo i ono što ovu vest ne bi činilo bombastičnom i zastrašujućom da se ne navodi da se slučaj dogodio u samom Zvečanu. 

“Mesto Lipa u opštini Zvečan pretežno je nastanjeno albanskim stanovništvom” – podsećaju se čitaoci ovog teksta.  

Srbija danas se pozvala na vest koju je inicijalno objavio portal Večernje novosti sa naslovom “TERORISTIČKI SIMBOLI NA KURTIJEVIM “IZBORIMA”: Sramna tetovaža tzv. OVK na članu biračkog odbora u Lipi”. 

Informaciju o tetovaži javnosti je saopštio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, navodeći da je upravo ovaj birački centar posetio švajcarski ambasador na Kosovu, Tomas Keli. 

„Na biračkom mestu u selu Lipa u Zvečanu, član biračkog odbora, Albanac pojavio se sa tetovažom UČK. To mesto je posetio i švajcarski ambasador Tomas Keli, valjda da se pokaže kako demokratski i u miru, zahvaljujući angažmanu prištinskih vlasti to protiče“, rekao je Vučić.

Comments

Pročitaj još