• Početna>
  • Vesti>

Vučić na onlajn Samitu za demokratiju: Izazovi sa kojima se suočavamo na globalnom nivou iziskuju da se ujedinimo

Foto: printscreen / PINK

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je na onlajn Samitu za demokratiju, na poziv predsednika SAD Džozefa Bajdena, objavljeno je na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

“Izazovi sa kojima se suočavamo na globalnom nivou iziskuju da se ujedinimo”, poručio je predsednik Vučić u obraćanju na onlajn Samitu. 

Vučić je rekao i da je sukob u Ukrajini ponovo na svetlo dana izneo neophodnost univerzalnog i nepokolebljivog poštovanja međunarodnog prava i da će Srbija nastaviti da zagovara dosledno poštovanje neselektivne primene tih odredbi i principa. 

“Principi poštovanja ljudskih prava, vladavine prava i međunarodnog poretka zasnovanog na pravilima, treba da prenese i poštuje svako od nas. Aktuelni sukob u Ukrajini je, ponovo, na svetlo dana izneo apsolutnu neophodnost univerzalnog i nepokolebljivog poštovanja međunarodnog prava od strane svih. Republika Srbija će nastaviti da zagovara dosledno poštovanje neselektivne primene tih odredbi i principa”, istakao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je učestvovao na samitu, na poziv predsednika SAD Džozefa Bajdena. Samit uključuje 120 zemalja, civilnih grupa i tehnološke kompanije.

Comments

Pročitaj još