Novi dom za porodicu Maksimović iz Ajnovca

Foto: Kancelarija za KiM

Desetočlana porodica Maksimović iz zaseoka Ručevica, u blizini sela Ajnovce kod Kosovske Kamenice, dobiće novu kuću zahvaljujući sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Tri generacije ove socijalno ugrožene porodice, u kojoj je troje male dece uzrasta 9, 7 i 4 godine, do sada su živeli u trošnoj kući staroj preko 100 godina, saopšteno je ovim povodom iz Kancelarije.

U saopštenju se najavljuje da će se sa radovima krenuti početkom naredne godine i da će se ova porodica brzo useliti u novi dom.

Kako je navedeno u saopštenju, pomoćnica direktora Kancelarije za KiM za infrastrukturne projekte, Jelena Stojković izjavila je da je veoma ponosna na ovaj projekat, pre svega zato što će mališani iz porodice Maksimović odrastati u zdravijim uslovima.

“Mi iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju smo presrećni što ćemo ovoj vrednoj, višečlanoj porodici izgraditi poptuno novu kuću, a posebno smo ponosni na činjenicu da će mali Filip, Mateja i Bogdan svoje detinjstvo provoditi u zdravijim i komfornijim uslovima”, rekla je Stojković i dodala da je ovo samo jedna u nizu pomoći porodicama u Kosovskom Pomoravlju.

“Samo tokom ove godine izdvojili smo ukupno 89 miliona dinara za stambenu gradnju u Pomoravlju, kroz izgradnju kuća, rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju stambenih objekata, od čega je veliki deo izdvojen i za pomoć u građevinskom materijalu. Mi ćemo nastaviti i u narednoj godini da ulažemo u infrastrukturne projekte, kako u Pomoravlju, tako i u svim delovima Kosova i Metohije, jer nam je važno da naš narod ostane na svojim vekovnim ognjištima, u novim domovima koje će ostaviti svojim budućim pokolenjima”, zaključuje Stojković,a preneto je u saopštenju Kancelarije za KiM.

Comments

Pročitaj još