• Početna>
  • Vesti>

Humanitarni bazar za Saru Prljinčević u Kosovskoj Mitrovici

Foto: Radio Mitrovica sever

Na glavnom šetalištu u Kosovskoj Mitrovici u toku je humanitarni bazar sa ciljem prikupljanja novca za lečenje petnaestogodišnje Sare Prljinčević, koja boluje od akutne limfoblasne leukemije.

Posetioci bazara mogu kupiti knjige, igračke, nakit, poslastice, dečiju garderobu i druge stvari.

Jedna od organizatora bazara Fatima Ibro istakla je da su se akciji priključile i institucije, kao i učenici škola, direktori i pojedinci.

“Nakon akcije Studentskog centra naišli smo na odaziv Opštine Kosovska Mitrovica i KBC Kosovska Mitrovica, a odazvali su se i kafići, pekare, frizerske radnje i još puno drugih ljudi. OŠ „Branko Radičević“ nam je izašla u susret i dala nam sve ove igračke koje smo danas izložili. Takođe, direktorica škole, nastavno osoblje kao i učenici prikupili su određenu svotu novca, koju su uplatili na Sarin račun. Sve što prodamo, na kraju dana uplaćujemo na račun Humanitarne fondacije „Budi human“ za Saru Prljinčević, jer je do danas bilo neophodno da se skupi 80 hiljada evra, ali nismo bili u mogućnosti da novac prikupimo do danas, pa se to odložilo do petka. Ako se ova akcija nastavi kako je počela, biće dovoljno novca da Sara ode na lečenje u petak“ rekla je Ibro i pozvala građane Kosovske Mitrovice da se odazovu u što većem broju.

Bazar će biti otvoren do 17 časova a za sutra je najavljeno održavanje humanitarne svirke u kafiću „Sfens pub“ u Kosovkoj Mitrovici.

Sari možete pomoći i na sledeće načine:

– slanjem SMS poruke sadržaja 1383 na 3030

– uplatom na dinarski račun: 160-6000001511268-25

– uplatom na devizni račun: 160-6000001511456-43

– IBAN: RS35160600000151145643

– SWIFT/BIC: DBDBRSBG 

Više instrukcija o uplatama i iznosu koji je potreban za Sarino lečenje pogledajte na internet stranici Budi human.

Za Sarino lečenje potrebno je 280 hiljada evra.

Comments

Pročitaj još