• Početna>
  • Vesti>

Nastavljena akcija ’’Brezovica’’, pritvoren još jedan osumnjičeni

RTV Kim

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu, Odeljenje za teška krivična dela, saopštilo je da je državni tužilac u vezi sa predmetom “Brezovica” pritvorio osumnjičenog A.Š. na 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita.

Kako je saopšteno, okrivljeni A.Š. se nalazi u pritvoru od 12. septembra 2022. godine.

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu je danas podnelo zahtev Osnovnom sudu u Uroševcu za određivanje mere pritvora u trajanju od 30 dana jer postoji osnovana sumnja da je isti, 2018. godine, izvršio u saizvršilaštvu krivično delo primanje mita u skladu sa članom 428 stav 2 u vezi sa članovima 31 i 33 Krivičnog zakona Kosova.

Podsetimo, u okviru slučaja “Brezovica” pokrenut je krivični postupak protiv više lica zbog zloupotrebe službene dužnosti, primanja i davanja mita.

Operacija “Brezovica” započeta je krajem prošle godine protiv lica koja su pod sumnjom za izdavanje građevinskih dozvola u Nacionalnom parku “Šara”, na području Brezovice.

Aktivnosti policije u sklopu ove operacije realizovane su u više navrata i uglavnom su rezultirale hapšenjima većeg broja osumnjičenih.

Poslednja akcija sprovedena je početkom avgusta kada je inspekcijski utvrđivan načina izgradnje svih objekata u zaštićenim područjima nacionalnog parka, odnosno da li za njih postoje građevinske dozvole i jesu li one u skladu sa zakonom.

Prethodno su 26. maja ove godine uhapšene četiri osobe, među kojima i bivši sekretar kosovskog Ministarstva infrastrukture.

U prvom, odnosno početnom delu policijske akcije “Brezovica” 21. decembra prošle godine uhapšeno je 10 lica, među kojima i nekadašnji predsednik opštine Štrpce Bratislav Nikolić.

Comments

Pročitaj još