• Početna>
  • Vesti>

Podeljeni sportski rekviziti školama na Kosovu i Metohiji

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i predstavnici beogradskog sportskog Udruženja „Sport stars” podelili su u Kosovskoj Mitrovici sportske rekvizite osnovnim školama na Kosovu i Metohiji.

Zahvaljujući saradnji kompanije NIS i sportskog Udruženja „Sport stars” uz posredovanje Kancelarije za Kosovo i Metohiju, podeljena je sportska oprema za 18 škola u 10 opština na Kosovu i Metohiji, rekao je pomoćnik gradonačelnika Beograda Mladenović.

Sportski rekviziti podeljeni su školama u opštinama Gnjilane, Vitina, Novo Brdo, Kosovska Kamenica, Lipljan, Obilić, Srbica, Vučitrn, Peć-Goraždevac i Istok-Osojane u koje spadaju stolovi za stoni tenis, rukometni golovi, koševi, table, lopte za sve sportove i druga sportska oprema.

Mladenović se zahvalio kompaniji NIS i sportskom udruženju „Sport Stars” na organizaciji ove veoma značajne donacije i istakao da je upravo ovo jedan od najboljih načina da deca dobiju bolje uslove za bavljenje sportom.

“Odrastajući u izuzetno teškim uslovima sa stalnim pritiscima i pretnjama, škole su te sigurne oaze gde imaju mogućnost da uče, da se druže i naravno bave sportom. Zato ulaganje u njihovo obrazovanje a posebno usmeravanje na bavljenje sportom predstavlja garant da ćemo imati snažne i dobre ljude koji će ostati i opstati na svojim vekovnim ognjištima” naglasio je Mladenović u obraćanju direktorima i sekretarima škola.

On je, čestitajući predstojeće božićne i novogodišnje praznike, poželeo svim učenicima i profesorima na Kosovu i Metohiji, pre svega zdravlje ali i puno snage i vere u predstojećem periodu.

Istovremeno, pored sportske opreme podeljeno je i preko 100 novogodišnjih paketića za najmlađe, kao donacija Učeničkog doma „Patrijarh Pavle” iz Beograda.

Izvor: Beoinfo / Radio MItrovica sever

Foto: Beoinfo

Comments

Pročitaj još