• Početna>
  • Vesti>

Na Jarinju priveden Srboljub Veselinović, raseljeno lice iz Prizrena

Pripadnici Kosovske policije uhapsili su danas na administrativnom prelazu Jarinje Srboljuba Veselinovića (80), interno raseljeno lice sa Kosova i Metohije, sa boravištem u Kragujevcu, pod optužbama za navodna imovinsko-pravna pitanja, potvrđeno je iz Kancelarije za KiM.

Veselinović, inače raseljeno lice iz Gornjeg sela kod Prizrena, jutros je sa sinovcem krenuo na Kosovo i Metohiju, ali je prvo zadržan na Jarinju, a potom i sproveden u Prištinu, gde treba da bude saslušan pred tužiocem.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je obezbedila branioca Veselinoviću, a urgiraće povodom njegovog slučaja i pred svim relevantnim međunarodnim činiocima.

“Na delu je nastavak progona i odmazde prema Srbima sa Kosova i Metohije, koji se hapse bez ikakvog pravnog osnova, pod lažnim optužbama i nameštenim svedočenjima” navodi se u saopštenju Kancelarije i dalje ovaj slučaj povezuje sa današnjom presudom Risti Jovanoviću koji je osuđen na šest meseci zatvora.

“Sa tim u vezi je i današnja presuda Ristu Jovanoviću koji je osuđen na sramnu kaznu od šest meseci zatvora, samo zato što se usprotivio protivpravnom pretresanju i maltretiranju monahinje na Gazimestanu i pokazao naklonost prema Srbima i Srbiji” stoji u tekstu saopštenja.

“Sada je jasno zbog čega Aljbin Kurti u Briselu nije želeo da se saglasi sa predlogom EU da se obe strane uzdrže od akcija koje bi mogle da izazovu destabilizaciju na terenu, jer sve što Priština radi, radi sa namerom da izazove destabilizaciju na prostoru Kosova i Metohije. O tome govori i porast broja teških incidenata na prostoru pokrajine, a hapšenje Veselinovića, uz sramnu presudu Jovanoviću, najslikovitije su svedočenje sa kakvim se progonom i odmazdom susreću Srbi na KiM, ili oni koji su naklonjeni Srbiji” ističe se u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Novosti

Comments

Pročitaj još