• Početna>
  • Vesti>

Mladi iz Gračanice uručili pomoć braći Radosavljević iz Leposavića

Omladinski savet lokalnog delovanja Gračanica uz pomoć humanih ljudi i prijatelja, nakon saznanja o sudbini mladića iz Leposavića koji su ostali da žive sami bez roditelja pokrenuli su inicijativu za prikupljanje novca koji je ovim mladićima najneophodniji.

“O sudbini braće Radosavljević iz Leposavića saznali smo na društvenim mrežama i odmah smo se odlučili da pokrenemo akciju prikupljanja pomoći kako bi im olakšali život i svakodnevne aktivnosti u skladu sa našim mogućnostima. S’ toga mi smo im danas uručili pomoć u iznosu od 50.000 dinara i higijenskih sredstava” rekao je predsednik mladih Dušan Borisavljević.

On je dodao da ovo nije prva humanitarna akcija mladih iz Gračanice, ali da ih je jako dirnulo ono što su danas videli.

“Pogotovo nas je dirnula njihova želja da ostanu zajedno i da ostanu tu gde jesu. Nama je bila čast što smo mogli bar malo da pomognemo ovim mladim borcima. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svima koji su učestvovali i pozvao bih sve koji su u mogućnosti da pomognu ovim mladim ljudima u skladu da svojim mogućnostima”, istakao je Borisavljević.

Nadomak Leposavića, u selu Ulije, Lazar i Božidar Radosavljevic su ostali bez oba roditelja. Pre pet godina su ostali bez majke koja je nastradala nesrećnim slučaju u požaru. Otac je brinuo o njima do nedavno, ali nažalost od skoro su ostali i bez njega.

Lazar, koji će uskoro da napuni 18 godina, ostao je da vodi računa o svom mlađem bratu Božidaru (15), koje je dete sa posebnim potrebama. Božidar ne hoda, otežano govori I nije u mogućnosti da kontroliše fiziološke potrebe. O razdvajanju Lazar ne želi ni da razmišlja. On želi da se stara o svom bratu.

Lazaru znači svaka vrsta pomoći, kako bi svom bratu i sebi obezbedio osnovne uslove za život i adekvatno lečenje.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još