• Početna>
  • Vesti>

Simons: U Specijalni sud u Hagu imam poverenja koliko i u sudove u Rusiji ili Iranu

Bivši sudija Euleksa Malkolm Simons rekao je danas da ne veruje Specijalnom sudu za zločine OVK i da je njegov nivo poverenja u Specijalizovane komore jednak poverenju koje ima u pravosuđe Rusije ili Irana.

“U Specijalni sud imam toliko poverenja koliko bih imao u sud u Rusiji ili Iranu. Ovo je nivo poverenja koji imam u specijalizovane komore Kosova “, rekao je Simons. Dodao je da u međunarodnoj zajednici postoje primedbe na Specijalni sud.

“Na nivou međunarodne zajednice postoje velike zabrinutosti zbog nivoa nadležnosti Suda i oko toga kako se deli pravda“, rekao je Simons.

Prema njegovim rečima, kosovska vlada trebalo bi da reaguje nakon što je rekla da je Specijalni sud “tu samo da kazni bivše komandante OVK“.

Naglasio je da Misija vladavine prava Evropske unije na Kosovu zapošljava mnoge zvaničnike koji razmišljaju samo o tome kako da džepove napune novcem.

“U Euleksu postoje pošteni i otvoreni ljudi koji rade svoj posao i koji su na Kosovo došli sa namerom da čine dobro. Ali nažalost postoji mnogo zvaničnika koji žele da napune džepove.

“Oni ovo vide kao priliku za zaradu i nemaju interes za Kosovo i građane Kosova“, rekao je Simons.

Izvor: Kosovo online / Ljajmi

Comments

Pročitaj još