• Početna>
  • Vesti>

Petković: Trinaestogodišnjeg Nikolu Perića iz Gojbulje pretukla grupa Albanaca

Foto: Radio Mitrovica sever

Trinaestogodišnjeg dečaka Nikolu Perića večeras je u selu Gojbulja nadomak Vučitrna pretukla grupa Albanaca, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Petković navodi da je do napada došlo dok se Nikola sam vraćao sa fudbala kući, kada su ga huligani napali, oborili na zemlju, pretukli ga i pokidali mu krstić koji je nosio oko vrata.

Dečak je sa modricama i podlivima prevezen u Kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici, gde je u toku dijagnostika povreda i imaće najbolju moguću negu.

“Tu poruku sam večeras preneo i njegovom ocu, s kojim sam razgovarao o ovom incidentu i ponudio svu pomoć i podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju. On je slučaj prijavio i Kosovskoj policiji” ističe Petković.

Petković dodaje da će o incidentu i bezbednosnoj situaciji obavestiti sve međunarodne činioce.

“O ovom nedopustivom incidentu obavestiću sve međunarodne činioce, od kojih ću zahtevati da se bezbednosna situacija u Gojbulji, kao etnički mešovitoj sredini, shvati na najozbiljniji mogući način i da se podigne na još viši nivo” navodi Petković.

“Šta još treba da se desi da međunarodna zajednica najozbiljnije shvati kakvom su riziku, torturi, maltretiranju i šikaniranju svakodnevno izloženi Srbi na prostoru Kosova i Metohije? Da li još neko dete treba da bude meta obesti Albanaca, da bi međunarodne misije reagovale, ili će nastaviti da se prave da se ništa ne dešava, što je manir Prištine za koju srpske žrtve ne postoje” stoji u Petkovićevom saopštenju.

“Do napada dolazi u danu kada na Kosovu i Metohiji boravi i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, koji je očuvanje bezbednosti i mira zacrtao kao glavni prioritet misije KFOR i mi očekujemo da ta misija svoju dužnost i ispuni” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još