• Početna>
  • Vesti>

Zubin Potok: Oskrnavljeno mesto gde je podignut krst, traže reakciju nadležnih

Iz Opštine Zubin Potok danas su saopštili da je grupa mladića albanske nacionlnosti na Mokroj Gori krajem prošlog meseca oskrnavila mesto gde je podignut krst, zbog čega su zatražili reakciju nadležnih organa zbog izazivanja međunacionalne netrpeljivosti.

U saopštenju objavljenom na Fejsbuk nalogu “SO Zubin Potok” navedeno je da su povodom objave na ovoj socijalnoj mreži, na nalogu Ganija Gecija od 31. maja 2020. godine, dužni da najoštrije osude incident na planini Mokroj Gori, na vrhu Berim (1.731 m).

“Tom prilikom je grupa od 16 mladića, albanske nacionalnosti, sa imenima i prezimenima Sabi Kačanoli, Driton Citokun, Nehat i ostali  ‘momci iz Drenice’, kako se navodi na profilu, oskrnavila mesto gde je bio podignut krst, koji je takođe uništen pre izvesnog vremena. Isti su pevali nacionalističke pesme, veličajući velikoalbanske ideje i na taj način uputili otvorenu pretnju srpskom narodu Ibarskog Kolašina i Kosova i Metohije”, navodi se u objavi na Fejsbuk nalogu “SO Zubin Potok”.

Rukovodstvo Opštine Zubin Potok najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje, kao i svako izazivanje međunacionalne netrpeljivosti, mržnje i nasilja i od nadležnih organa traži da sprovedu istragu i pravno sankcionišu počinioce ovog čina.

Izvor: Kosovo Online

Foto: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još