• Početna>
  • Vesti>

Neće biti smanjenja pomoći,niti ukidanja institucija na Kosovu i Metohiji

Primarna naša ambicija u svim politikama koje vodimo u odnosu na Kosovo i Metohiju je da sačuvamo srpski narod na Kosovu i Metohiji, da naš narod opstane, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marko Đurić, gostujući u programu Televizije Most.
“Vremena su promenljiva. Za sto godina se 11 puta u Prištini menjala zastava. Ko može da kaže kako će stvari izgledati za 10 ili 15 godina? Ja ne mogu. A mislim da sam prilično informisan. Treba svi da razmišljamo zajedno o tome, treba da budemo skoncentrisani na to da se ovde tu gde smo utvrdimo, ostanemo i opstanemo i ono što mogu sa sigurnošću da kažem dok god se na čelu vlade Srbije nalazi ova politika koja je trenutno sasvim sigurno da će Kosovo i Metohija ostati visoko na lestvici ulaganja, podrške i svega drugog.
Neće biti bilo kakvog smanjenja pomoći, ukidanja institucija, bilo čega sličnog. Naprotiv, može biti samo napora da u granicama relativno skromnih snaga Srbije unapredimo situaciju ovde, i položaj naših ljudi ovde” rekao je Đurić, gostujući večeras u programu Televizije Most.

Comments

Pročitaj još