• Početna>
  • Vesti>

Ekipa OŠ „Branko Radičević“ pobednik kviza OFK „Dif“

Foto: Radio Kontakt Plus

Veliko finale kviza OFK „Dif“, održano je sinoć na šetalištu u Kosovskoj Mitrovici, a pobedu je odnela ekipa iz OŠ „Branko Radičević“. 

Ovo takmičenje u znanju okupilo je decu uzrasta trinaest i četrnaest godina, članove OFK “Dif”, a u finalu su se našle tri ekipe – učenici OŠ „Vuk Karadžić“ iz Zvečana, kao i učenici mitrovičkih škola – „Branko Radičević“ i „Sveti Sava“.  

Prvo mesto i pobedu odnela je ekipa iz OŠ „Branko Radičević“, sa najboljim rezultatom u igrama koje su prilagođene njihovom uzrastu.

Učenici iz „Sveti Sava“ škole našli su se na drugom mestu, dok je treće pripalo osnovcima iz Zvečana. 

Takmičarski duh, navijačko raspoloženje i dobra zabava timova, kao i svih prisutnih, vladala je prethodne večeri na šetalištu u našem gradu.

Pobednici se, kažu, nisu nadali prvom mestu.

„Nisam baš očekivao pobedu, ali sam mislio da ćemo biti drugi. Pitanja su bila malo teža“, kaže jedan od članova pobedničkog tima, Petar Banjac i dodaje da su im omiljene oblasti istorija i sport.

Ideja ovog inovativnog poduhvata potekla je od direktora OFK “Dif”, Nemanje Bulatovića, koji je redovan učesnik sličnog formata kviza za stariji uzrast. Zajedno sa autorom “Kvizomanijaka”, koji se održava u PKC “Akvarijus”, Milošem Radovićem, sproveo je ovu zamisao u delo.  

“Pored toga što ’Dif’ radi na promociji sporta i bukvalnom osposobljavanju dece da se bave sportom, da izbegnu telefone i kompjutere, korak više je da se sva ta deca posvete i knjizi i učenju. Treba ovako nešto da se promoviše i treba da se izdvoje u ovom gradu oni koji rade i uče. Po mom iskustvu, gde sam već u jednoj ovakvoj priči sa starijima, ovo mi je bio izazov i mogu reći da sam imao malo poteškoća“, iskren je Miloš Radović, autor i voditelj kviza.

Parola OFK „Dif“ je „više od sporta“, ukazuje trener, Njegoš Bulatović.

„Za decu imamo časove ruskog jezika koji su besplatni, vodimo ih na bazen, obilazimo ih u školi na svakom tromesečju, pravimo razne aktivnosti koje nisu direktno vezane za fudbal, baš zbog toga da se deca ne bi usredsredila samo na sport, a da ostale stvari zapuste i zaborave“, ističe Bulatović.

Kaže da je održavanje kviza u planu i nadalje, te da je njihova želja da od ovog događaja naprave tradiciju. 

„Nastaviće se. Želimo da od ovoga napravimo tradiciju, zato smo i rekli deci da se spremaju“, poručuje.

Pobednici su nagrađeni peharom, medaljama, knjigama i loptama, ali ni ostali učesnici nisu zapostavljeni, te su i za njih obezbeđene medalje i knjige.

Nagrade su obezbeđene zahvaljujući prijateljima kluba, kao što su “Sportline”, bazen “Oaza”, Privatni kulturni centar “Akvarijus”.

Comments

Pročitaj još