• Početna>
  • Vesti>

Đoković pobedom nad Variljasom izborio četvrtfinale Rolan Garosa

Foto: EPA

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je danas u osmini finala savladao Peruanca Huana Pabla Variljasa rezultatom 6:3, 6:2, 6:2. Meč je trajao jedan sat i 58 minuta, a Đoković je Variljasu, koji je 94. teniser sveta, prepustio samo sedam gemova u celom meču.

Srpski teniser je odlično počeo meč i poveo 4:0 u prvom setu. Perunac je u petom gemu napravio brejk i smanjio vođstvo Đokovića na 4:1, a onda je na svoj servis osvojio još jedan gem. Đoković je sprečio bilo kakvo iznenađenje, a prvi set je dobio rezultatom 6:3. Srpski teniser je nastavio sa odličnom igrom i u drugom setu, a svom rivalu je prepustio samo dva gema. Đoković je briljirao i u trećem setu, koji je dobio rezultatom 6:2.

Đoković će u četvrtfinalu Rolan Garosa igrati protiv Rusa Karena Hačanova, koji je ranije danas savladao Italijana Lorenca Sonega 1:6, 6:4, 7:6 (9:7), 6:1.

Hačanov je 11. teniser sveta, a u karijeri je odigrao devet mečeva protiv Đokovića. Srpski teniser je ostvario osam pobeda protiv Hačanova uz samo jedan poraz.

Đoković je prošle godine eliminisan u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske od Španca Rafaela Nadala.

Comments

Pročitaj još