• Početna>
  • Vesti>

Vaskršnji program za najmlađe Mitrovčane: Vaskrsenje kao pokretač najlepše umetnosti

Foto: Radio Mitrovica sever

Vaskršnji program za najmlađe Mitrovčane, u organizaciji Kulturnog centra „Dragica Žarković“ i Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge, održan je danas u Mitrovačkom dvoru.

U okviru bogatog programa, publika je uživala u koreografijama koje su pripremili  PU „Danica Jaramaz“, KUD „Kosovski božur“ i Baletska škola „Luna Lu“ koja u Kosovskoj Mitrovici postoji od novembra meseca prošle godine. Deca su pod budnim okom svojih vaspitača i učitelja, pokazala da ih Vaskrs motiviše da stvaraju najlepšu i najozbiljniju umetnost.

Pod okriljem ove manifestacije, autorima najboljih likovnih i literarnih radova na temu „Vaskrs u mom gradu“ uručene su prigodne nagrade. Na konkursu su učestvovali đaci osnovnih škola Kosovske Mitrovice

.

Program je otvorio direktor Kulturnog centra Milan Mihajlović, koji je zahvalio svim učenicima i nastavnicima koji su masovno dali doprinos održavanju ove manifestacije.

„Svi danas uživamo u programu, koji organizujemo treći dan po Vaskrsu“ poručio je Mihajlović.

Takođe, nagrađeno je i najlepše oslikano vaskršnje jaje.

Ovaj program trebalo je da bude održan u gradskoj šetališnoj zoni, ali usled nepovoljnih vremenskih uslova, mesto održavanja je promenjeno.

Ovaj događaj se održao pod pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovice.

Comments

Pročitaj još