• Početna>
  • Vesti>

Abazović sutra u Prištini sa Kurtijem, u subotu sa Osmanijevom

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović  boravi u Prištini, gde će sutra sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem potpisati, kako je saopšteno iz vlade, “bilateralni Sporazum o koridoru otvorenog neba”.

Abazović će, najavljeno je, biti i gost prištinske Biznis Alijanse, a u subotu će razgovarati sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani Sadriu, zamenicom premijera Emilijom Redžepi, multietničkom grupom u kosovskoj skupštini i ministrima iz nevećinskih zajednica.

Abazović će, saopštio je njegov kabinet, sutra biti gost prištinskog gradonačelnika  Perparima Rame, koji će mu svečano uručiti “ključeve Grada Prištine”.

“Predsednik vlade Abazović biće gost prištinskog Univerziteta ‘Univerzum’ gde će promovisati svoju novu knjigu ‘Kritika globalne etike’ prevedenu na albanski jezik”, najavili su iz Abazovićevog kabineta.

Sa Abazovićem u Prištinu idu i trojica ministara – ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, javne uprave Maraš Dukaj i ljudskih i manjinskih naroda Fatmir Đeka.

Comments

Pročitaj još