• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Nisam optimista pred sutrašnje pregovore u Briselu

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će sutrašnji pregovori na tehničkom nivou u Briselu biti teški, jer, kako je naveo, ne misli da Priština planira da bilo šta stvarno uradi.

“Suštinski problem između nas je u tome ko će šta da kaže, a ne ko će šta i kako da primeni. To je samo ‘benčmark’ koliko napredujete na evropskom putu,” rekao je Vučić za TV Pink. 

Prema njegovim rečima, mnogo važnije od toga je možemo li mi stvarno da normalizujemo odnose sa Albancima na KiM ili ne možemo. 

“Oni svakog dana izazivaju sukobe, provociraju naše ljude, to su beskonačni upadi na Sever, razgovori i ubeđivanja ambasadora Kvinte kako je to moralo da se uradi pošto su svi gore kriminalci”, rekao je Vučić i dodao da je problem što neko ne želi da razume da ne može na silu već da smo potrebni jedni drugima. 

Srbija je, kako je istakao, posvećena dijalogu i ispuniće obećano, a “ono što smo rekli da nećemo uraditi, naravno da nećemo uraditi”, naglasio je Vučić. 

“Čuli ste izjavu italijanskog ambasadora koji je rekao da je Vučić jasno stavio do znanja šta su crvene linije”, poručio je predsednik Srbije i dodao da suštinski nije optimista povodom predstojećih pregovora.

Comments

Pročitaj još