• Početna>
  • Vesti>

Pesma i igra KUD-a “Kosovski Božur”- poklon publici za najradosniji hrišćanski praznik

Kulturno umetničko društvo “Kosovski božur” predstavilo se večeras pesmom i igrom na velikom koncertu “U susret Vaskrsu” pred najomiljenojom publikom.

Na sceni koja je njima dobro poznata i uvek se na njoj rado predstavljaju publici, izveli smo pet koreografija a učestvovale su sve uzrasne kategorije sa svojim programskim tačkama. Tu gde smo domaći i gde nam je srce ispunjeno podrškom koja stiže iz prepune sale Mitrovačkog dvora, pokažemo kao po pravilu posebnu energiju”, rekao nam je predsednik KUD-a ”Kosovski božur”, Nikola Milosević.

Publika je sastavni deo svake manifestacije ovog tipa, mi smo uvek zadovoljni da su tu jer su igračima velika podrška, to su  njihovi prijatelji i roditelji koji na ovakvim manifestacijama imaju prilike da se upoznaju sa rezultatima rada njihove dece i svih članova društva. Tu su i ljubitelji folklora i kulture uopšte kojima smo neizmerno zahvalni. Ovo je naš poklon njima u susret Vaskrsu. Pokrovitelj ovog koncerta je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica, kome dugujemo zahvalnost za neizmernu podršku koju nam pruža i na koncertima ali i na turnejama.

Na pitanje šta pripremaju sledeće u svom repertoaru, Milošević najavljuje dopunu u repertoaru.

”Biće novih koreografija, pored ovih sa kojim smo se predstavili večeras s obzirom da ima potecijala, podmladak je talentovan, treba dosta rada sa njima ali trudimo se, mislim da ćemo uspeti da formiramo još jedan pripremni ansambl. Oni su budućnost a samo  tako možemo da očuvamo dugu tradiciju najstarijeg kulturno umetničkog društva na ovim prostorima”, kaže Milošević.

Pre početka programa, poveljom za izuzetan doprinos u radu KUD “Kosovski božur” i očuvanje srpske tradicije nagrađen je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić.

Zahvalnice su dobili Radomir Trajić, Snežana Stević, Vladica Jakovljević i Irena Keserović.

Tokom dugog postojanja, članovi  KUD-a “Kosovski božur”, su učestovali  na mnogim takmičenjima, festivalima i mogu se pohvaliti brojnim nagradama za negovanje srpske tradicije, stoga su rado viđeni gosti kako u Srbiji I region tako i u čitavoj Evropi.

Comments

Pročitaj još