• Početna>
  • Vesti>

Svećlja: Izazivanje straha kod građana nesumnjivo je krivično delo, svako mora da odgovara

Foto: Klan Kosova

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja izjavio je povodom današnjeg hapšenja, da je povezano sa paljenjem automobila na severu u cilju izazivanja straha kod građana i da je to nesumnjivo krivično delo, za koje će osumnjičeni i svako ko učestvuje u kriminalnim radnjama u cilju destabilizacije situacije, morati da odgovara.

Svećlja je na fejsbuk stranici objavio da je danas identifikovan i uhapšen jedan pripadnik civilne odbrane na severu, koji se sumnjiči za više krivičnih dela, između ostalog i poslednje paljenje vozila na severu.

“Paljenje automobila naših građana na severu koje je orkestrirao Beograd u cilju izazivanja straha kod drugih građana nesumnjivo je teško krivično delo. Identifikujući kriminalce koji su počinili takva dela, jedan od njih je danas uhapšen i koji je, osim što je učestvovao u paljenju automobila na severu, deo kriminalne strukture tzv „Civilne odbrane“, prethodno oružjem napao Kosovsku policiju, ranivši dvojicu njenih službenika“, napisao je on na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, bezbednosne agencije imaju dokaze o njegovoj umešanosti u napade na kritičnu infrastrukturu Kosova.

“Svako ko je, kao pojedinac ili kao deo kriminalnih grupa u režiji Beograda, izvršio bilo koju vrstu krivičnog dela sa ciljem destabilizacije zemlje, biće identifikovan i priveden pravdi“,dodao je Svećlja.

Comments

Pročitaj još