• Početna>
  • Vesti>

Večeras u ’’Dogovoru?!’’ o Srbima osuđenim za ratne zločine

Foto: Kim

U novom izdanju emisije „Dogovor!?“ Radija Kim o hapšenjima i suđenjima Srba za ratne zločine, uzurpaciji imovine, postojanju navodnih spiskova, radu kosovskih sudova, nastavku suđenja u Hagu bivšim pripadnicima OVK, procesu suđenja osumnjičenima za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića govori advokat Dejan A. Vasić.

Srbi koji imaju imovinu na Kosovu prijavljeni su za ratne zločine od strane Albanaca koji sui m tu imovinu i uzurpirali, kaže advokat Dejan A. Vasić.

 “To je počelo još i pre, a ja pamtim, recimo iz predmeta Bogdana Mitrovića. Znači, čovek koji je uzurpirao Bogdanovu kuću, koji je uzurpirao njegovu prodavnicu, da je on njega prijavio za ratni zločin kako je Bogdan ne znam kakve, neke ljude pobio u tom selu i tako dalje. Ta se matrica kasnije reflektovala in a neke druge predmete. Milorad Đoković, Gavrilo Milosavljević iz Istoka, imamo Časlava Jolića iz Đurakovca, imamo isto neki imovinski problem, ti koji su uzurpirali nepokretnost ili koji to planiraju da kupe po nekoj svojoj ceni, oni prijavljuju te ljude za ratne zločine. Počeli su da se obračunavaju sa povratnicima Srbima na taj način što ih prijavljuju za ratne zločine”.

Comments

Pročitaj još