• Početna>
  • Vesti>

Petković: Kurti se plaši Vučićeve posete jer zna koliko bi ona značila srpskom narodu

Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković, saopštio je da je izjava Aljbina Kurtija da ne dozvoli posetu Kosovu i Metohiji posledica njegove nervoze zbog dogovora u Ohridu, odakle se vratio bez ikakvog potpisa i priznanja od strane Beograda, ali sa obavezom formiranja ZSO i svakoga dana eskalira.

“Ko je Kurti da određuje i daje dozvole za posete pokrajini predsedniku Vučiću kada postoje potpisani sporazumi koji ovo pitanje jasno regulišu?, upitao se Petković.

U Ohridu je jasno dogovoreno sprovođenje svih prethodno porpisanih sporazuma, pa samim tim i Sporazuma o zvaničnim posetama, po kome Priština može samo da primi k znanju posetu zvaničnika Beograda prostoru KiM, a ne da je odobrava ili pak zabranjuje.

Ovakve izjave Aljbina Kurtija najbolje pokazuju sa kakvim remetilačkim faktorom se sve vreme suočava Beograd u dijalogu.

Jasno je da Kurti ne želi dijalog i na sve načine pokušava da izbegne formiranje Zajednice srpskih opština, ali te svoje trikove Kurti može da proda možda na pijaci i nigde više.

Jasno je da se Kurti plaši Vučićeve posete jer zna koliko bi ona značila srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, a Kurti u srpske sredine ide krišom i na prevaru i vraća se obešenog nosa i neobavljenog posla”, kaže u saopštenju Petar Petković.

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je gostujući u emisiji “Rubikon” na televiziji Klan Kosova da neće dati dozvolu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da uđe na Kosovo, jer je u trenutnim okolnostima Vučić nepoželjna osoba.

„Nisam dobio nikakav zahtev za takvu posetu i naravno s obzirom na situaciju, okolnosti u kojima se nalazimo, on ne bi bio poželjna osoba na Kosovu i možda je to razlog što više od dve godine nema takvog zahteva“, rekao je Kurti.

Comments

Pročitaj još