• Početna>
  • Vesti>

„Zvonar Bogorodičine crkve“ u četvrtak u Zubinom Potoku

Foto NPP

Predstava  „Zvonar Borodičine crkve“ biće odigrana u četvrtak, 30. marta u Domu kulture „Stari Kolašin“ u Zubinom Potoku od 12.30 časova.

U predstavi igraju Nevena Nedeljković kao Esmeralda, Nikola Stanković kao Frolo, Luka Potparić kao Kvazimodo, Jovan Jevtić kao Febus i Đorđe Velimirović kao Grengoar. Esmeraldinu družinu čine: Snežana Džogović, Milica Vraneš, Milica Grbović i Stefan Marković.

Premijerno je izvedena polovinom februara 2022. godine na matičnoj sceni Narodnog pozišta Priština u Gračanici.

“Predstava je namenjena deci i u prvi plan ističe ljubav, prijateljstvo, toleranciju, prihvatanje različitosti i značaj unutrašnjih vrednosti koje nas čine predivnim bićima”, rekao je o komadu reditelj i redovni profesor glume na Fakultetu umetnosi u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Dejan Cicmilović.

Ovo delo po tekstu Viktora Igoa je nastalo kao plod poslovno-tehničke saradnje Fakulteta umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Narodnog pozorišta u Prištini i Doma kulture u Gračanici.

Dramatizaciju Igoovog teksta je uradila Biljana Mitrović, a lekturu mr Andrijana Videnović. Za koreografiju su bili zaduženi Elena Gromilić i Igor Naumoski. O scenografiji su brinuli Dejan Cicmilović i Dejan Stepić. Kostimograf je Ljiljana Ružić, a kompozitor Novak Ašković. Dizajn plakata je delo Aleksandre Arvanitidis.

Predstava je u maju 2022. godine na 12. Pozorišnom festivalu za decu “ZajeČAR” u gradu na Timoku dvostruko je nagrađena – kao najbolja predstava po izboru publike, dok je nagrada za najboljeg glumca ovog festivala dodeljena Nikoli Stankoviću za ulogu zlog arhiđakona Kloda Froloa.

Comments

Pročitaj još