Nagrade za mlade balerine iz Gračanice u Beogradu

Foto: Dom kulture Gračanica (arhiva)

Odlukom žirija Unstoppable dance competition (UDC), Baletska škola Doma kulture “Gračanica” osvojila je sedam nagrada na jučerašnjem takmičenju u Dečijem kulturnom centru u Beogradu u solo, duo i trio formaciji.

U solo formaciji prvo mesto su osvojile Petra Manitašević, Katarina Nedeljković i Andrea Perenić, drugo Nikolina Đorđević, a treće Emilija Mihajlović.

Prvo mesto u duo formaciji su osvojile Nina Đekić i Neda Aritonović.

U trio formaciji prvo mesto su osvojile Petra Manitašević, Nikolina Đorđević i Katarina Nedeljković.

“Ove nagrade su potvrda da deca iz sredine sa daleko manjom logistikom i infrastrukturom mogu postići zapažene rezultate i potvrda da svih ovih godina sa ovom decom radimo dobar posao”, rekla je koreografkinja Baletske skole “Gračanica” Una Stefanović.

“Pošto smo mi jedina baletska škola na Kosovu ovo je bila još jedna prilika da se naše balerine uporede sa drugom decom, da vide na kom su oni nivou. Svi smo prezadovoljni, vraćamo se sa puno nagrada i ovo nije kraj naših uspeha”, navela je Snežana Bursać, koordinatorka Baletske škole “Gračanica”.

“Elitna kultura, vrlo često, nastaje na margini i periferiji. Balet Doma kulture “Gračanica” je dokaz da imamo kreativne snage i potencijala za visoke domete. Naše balerine su najlepši ukras Kosova i Metohije”, rekao je za Kim radio direktor Doma kulture Živojin Rakočević

Odlazak mladih balerina na takmičenje u Beograd su pomogli: Skupština grada Prištine, restoran Mimoza, CSD i hotel Konstantin.

Comments

Pročitaj još