• Početna>
  • Vesti>

KP: Regionalna direkcija Mitovica Sever nastavlja sa očuvanjem javne bezbednosti i otkrivanju kriminala

Foto: Kosovska policija

Kosovska policija saopštila je da nastavlja punu posvećenost u ispunjavanju i realizaciji strateških ciljeva predviđenih razvojnim planom, koja se realizuje i u Regionalnoj direkciji Mitrovice Sever.

Kako se navodi u saopštenju policije, implementacijom strateškog plana razvoja, između ostalog, predviđeno je povećanje efikasnosti u očuvanju javne bezbednosti, prevenciji, istrazi i otkrivanju kriminala, kao i graničnoj kontroli, što, kako se navodi, direktno utiče na bezbednost građana bez razlike.

Regionalna direkcija Mitrovica Sever, uprkos izazovima i poteškoćama koje je imala, postigla je pozitivne rezultate u upravljanju bezbednosne situacije kao i u (109) prijavljenih slučajeva za vremenski period (1. januar 2023. do 15. marta 2023. ), od kojih su (91) krivična dela, a (18) incidenata različite prirode.

U svom saopštenju kosovska policija dodaje da su tokom ove nedelje u policijskim stanicama Mitrovice Sever, realizovani različiti policijski zadaci i aktivnosti, uključujući sprovođenje konkretnih planova u oblasti saobraćaja, sprovođenje uredbi, povećanje prisustva policije u zajednici kao i povećanje policijskih patrola, što je, kako se ističe, pozitivno rezultovalo u opštoj bezbednosti i prevenciji kriminala.

“Regionalna direkcija Mitrovica Sever se zahvaljuje i istovremeno nastavlja da podstiče građane svih zajednica bez razlike, za dalje povećanje saradnje i prijavljivanja slučajeva, za jedno još mirnije i bezbednije okruženje za sve građane” zaključuje se u saopštenju Kosovske policije.

Comments

Pročitaj još