• Početna>
  • Vesti>

Bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, Biro pruža podršku predsedniku Srbije

Na sednici Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti kojoj je predsedavao sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Ivica Dačić, zaključeno je da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, a da Biro daje bezrezervnu podršku naporima predsednika Srbije Aleksandra Vučića u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama u Prištini, pod pokroviteljstvom međunarodne zajednice, navedeno je u saopštenju posle sednice.

Tokom sednice razmatrana je aktuelna situacija u Republici Srbiji, sa posebnim osvrtom na stanje u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji, izazovi od ilegalnih migranata na teritoriji čitave zemlje, kao i druge pretnje po stanje javnog reda i mira u Srbiji.

Kako je navedeno u saopštenju, zaključeno je da su svi segmenti sektora bezbednosti u skladu sa svojim nadležnostima u punom kapacitetu angažovani na očuvanju mira i stabilnosti u zemlji, kao i bezbednosti građana Srbije.

Dačić: Situacija u Srbiji stabilna

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, ali da će bezbednosne službe nastaviti da rade radi očuvanja mira i bezbednosti u našoj zemlji.

Posle Sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, Dačić je rekao i da Biro daje bezrezervnu podršku naporima predsednika Srbije Aleksandra Vučića u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama u Prištini, posebno s obzirom na ogromne pritiske koji se na njega vrše iz inostranstva, ali i od, kako je rekao, njihovih izvođača radova u zemlji.

Dačić je istakao da je situacija u svetu veoma složena i na ivici sukoba velikih sila, ali da mi moramo da sačuvamo mir i stabilnost u zemlji, dodajući da najkomplikovaniji mogući odnosi u svetu idu, kako je kazao, u pravcu dalje eskalacije.

“Nekada se govorilo o hladnom ratu, danas to dolazi do granica izbijanja oružanog sukoba između velikih sila u svetu. Naravno da je u svemu tome naš zadatak da razmotrimo situaciju i da obezbedimo kako da dođemo do odgovora na pitanje kako da obezbedimo našu unutrašnju bezbednost, stabilnost zemlje i kako da sačuvamo mir”, rekao je Dačić.

Dodao je da je zaključak Biroa da je aktuelna bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, ali da bezbednosti sektor nastavlja da radi u skladu sa svojim nadležnostima na očuvanju mira i stabilnosti u zemlji, kao i bezbednosti građana Srbije.

Sednici Biroa su prisustvovali članovi ovog tela: direktor Bezbednosno-informativne agencije Aleksandar Vulin, direktor Vojnobezbednosne agencije general-major Đuro Jovanić, direktor Vojnoobaveštajne agencije general-major Zoran Stojković, ministar odbrane Miloš Vučević i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, kao i direktor Kancelarije saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka Goran Matić.

Comments

Pročitaj još