• Početna>
  • Vesti>

Vučić: ZSO može da se formira samo na osnovu četiri potpisana dokumenta

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Zajednica srpskih opstina može da se formira samo na osnovu četiri dokumenta koja su potpisana, a to su dokumenti o upravljačkom timu, principima, implemenatacioni i osnovni, odnosno prvi sporazum.

“Sva četiri su potpisana i njihov sadržaj mora da bude ispunjen. A njihove fantazmagorije o danskim, švedskim i drugim modelima, nisam naročito zainteresovan, zainteresovan sam za ono što je potpisano da bude ispunjeno”, rekao je Vučić u Inđiji odgovarajući na pitanje novinara povodom predloga 15 evropskih modela za formiranje ZSO koje spominje Aljbin Kurti i da li je Upravljački tim dao Miroslavu Lajčaku ovlašćenje da to može da predlaže.

Vučić je naveo i da ne misli da je Lajčak to na taj način rekao, jer ga je za to pitao, ali je naveo i da bez obzira na to šta neko proučava i da li želi da obesmisli, ZSO mora da ide u skladu sa onim što je potpisano. On je ocenio i da ako neko traži dovoljan razlog da bi se Srbija za nešto okrivila to će uvek naći i dodao: “Nisu vam potrebni neki novi modeli, nemojte da se mučite da izmišljate ono što nema veze sa istinom”. Vučić je dodao i da pozicija Srbije nije idelana, jer je to “njihovo čedo i oni moraju da ga ljuljaju i čuvaju”.

Rekao je da je Srbija uvek u težoj poziciji, a oni koji podržavaju integritet Srbije imaju svoje probleme. “Tako da smo ostali između čekića i nakovnja, ali izvući ćemo Srbiju na dovoljno pametan i mudar način i moći ćemo da se ponosimo ovakvim kompanijama i u budćnosti, jer i njihov uspeh, uvek uspeh Sbrije”, rekao je predsednik u Inđiji tokom posete Sremskom okrugu.

Comments

Pročitaj još