• Početna>
  • Vesti>

Vučić sa Lajčakom: Srbija posvećeno pristupa razgovorima, ZSO preduslov za normalizaciju odnosa

Foto: Tanjug

Formiranje Zajednice srpskih opština preduslov je za normalizaciju odnosa, kao i za bezbednost i zaštitu prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa specijalnim predstavnikom EU za dilalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Aleksandar Vučić i Miroslav Lajčak, koji su se sastali u Predsedništvu u 14.30, razgovarali su o evropskom predlogu, formiranju Zajednice srpskih opština i drugim potrebnim koracima u cilju normalizacije odnosa Srba i Albanaca, saoštila je Služba za saradnju sa medijima Predsednika.

Vučić je naglasio da Srbija odgovorno radi i posvećeno pristupa razgovorima u cilju postizanja kompromisnih i održivih rešenja neophodnih za normalan život i bolju budućnost svih građana, uz jasno navedena ograničenja.

Predsednik je ponovio da je formiranje Zajednice srpskih opština preduslov za normalizaciju odnosa, kao i za bezbednost i zaštitu prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Vučić je na Instagram nalogu buducnostsrbijeav objavio da je razgovor bio težak i sadržajan, kao i da će se razgovori nastaviti.

“Razgovor o Kosovu i Metohiji i evropskoj budućnosti Srbije nastavljamo i večeras i tokom sutrašnjeg dana”, napisao je Vučić

Lajčak će, kako je najavljeno, u Beogradu boraviti danas i sutra.

Comments

Pročitaj još