• Početna>
  • Vesti>

Petković: Poruke Kurtija da neće formirati Zajednicu srpskih opština pokazuje nedemokratsko, autokratsko i antisrpsko lice vlasti u Prištini

Foto: Tanjug

Današnje poruke Aljbina Kurtija da neće formirati Zajednicu srpskih opština pokazuje nedemokratsko, autokratsko i antisrpsko lice vlasti u Prištini, ali i koliko je predsednik Aleksandar Vučić bio u pravu kada je rekao da ne očekuje pozitivan pristup Prištine kada je reč o poštovanju sporazuma, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“Pročitao je Vučić Kurtija kao otvorenu knjigu i njegova poruka sinoć da ne očekuje da će Priština formirati ZSO jasan je pokazatelj da Beograd zna s kim ima posla, ali i da nikada nećemo odustati od formiranja ZSO onako kako je to dogovoreno sporazumom u Briselu pre 10 godina” navodi Petković.

Ne bi Kurti ovakve poruke mogao da šalje da ne vidi ohrabrenje od pojedinih zapadnih država, dodao je Petković.

“Može EU Prištinu da nagrađuje viznom liberalizacijom koliko im volja, ali jedno je sigurno, Srbija pod predsednikom Vucicem, nikada neće priznati tzv.nezavisnost “Kosova” i nikada se neće saglasiti članstvom tzv. Kosova u UN” ističe se u saopštenju.

“Zato, može Kurti da govori šta hoće, ali to ne umanjuje pravnu obavezu Prištine da postignute sporazume poštuje i ispuni, pre svega obavezu formiranja Zajednice srpskih opština” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Comments

Pročitaj još