• Početna>
  • Vesti>

Simić:Napad na mladiće iz Jošanice je napad na svako srpsko dete

Potpredsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je danas da je napad na Đorđa i Lazara iz Jošanice napad na svako srpsko dete, svaku srpsku kuću od Štrpca do Leposavića. On je na Fejsbuku napisao da je nad mladićima izvršena brutalna demonstracija sile jedinica iz Prištine koje nemaju šta ni da traže na severu Kosova i Metohije.

“Krajnje je vreme da međunarodna zajednica preduzme konkretne i odlučne mere i da se nasilnici koji su povredili Đorđa i Lazara privedu pravdi i najstrože sankcionišu, jer narod više teroor ne može i neće da trpi”, zaključio je Simić.

Kako je rekao, zbog toga su se danas okupili građani Leposavića, kako bi jasno rekli da im je dosta terora premijera privremenih institucija Aljbina Kurtijevog, kao i da je prevršilo svaku meru da “albanska čizma gazi i šutira našu decu, da gaze naše njive i imanja naših domaćina prekopavaju svojom teškom mehanizacijom i grade svoje nelegalne baze”.

“Da li smo čuli jednu reč osude ili reakcije međunarodnih predstavnika na brutalno i ničim izazvano prebijanje Đorđa i Lazara? Nismo! Zašto ćute i Euleks i Kfor i Unmik na napad na mladiće koji su napadnuti samo zato što su Srbi, bez ikakvog razloga ili osnova, koji nemaju mrlje niti su zatečeni u vršenju bilo kakvog kažnjivog dela?”, napisao je Simić.

Comments

Pročitaj još