• Početna>
  • Vesti>

KP: Slučaj o kome su izvestili mediji nije prijavljen policiji

Po objavljivanju  informacije, da su u selu opštine Leposavić dvojica mladića srpske nacionalnosti pretučena i maltretirana od strane policajaca specijalnih jedinica, Kosovska policija se oglasila saopštenjem za javnost u kome navodi da je preduzela sve hitne radnje u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, u cilju provere i pristupanja objavljenim informacijama i izjavama. Oni su zaključili  da nema prijavljenih slučajeva niti evidentiranih u nadležnim institucijama, stoji u saopštenju.

“Na osnovu zvaničnih informacija i provera sa svim policijskim jedinicama na terenu, uključujući i granične, utvrđeno je da ovakav slučaj nije prijavljen Policiji Kosova, a ova informacija je saopštena svim zainteresovanim medijima, uglavnom srpskim. Predmetne izjave i publikacije, prema nadležnostima, Policija Kosova je uputila Policijskom Inspektoratu Kosova na dalje postupanje i nadležnost.

Policija Kosova ostaje posvećena sprovođenju zakonskih zadataka i ovlašćenja, u interesu održavanja reda i javne bezbednosti kao i obezbeđenja svih građana bez razlike, i istovremeno poziva sve građane da se za bilo koji slučaj ili zahtev, obrate policiji”, navodi se u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Comments

Pročitaj još