• Početna>
  • Vesti>

Četvoro dece stradalo u požaru u Novom Pazaru, roditelji u bolnici

Foto: RTS

Četvoro dece, starosti od šest meseci do pet godina, stradalo je u požaru u Novom Pazaru. Otac je zadobio opekotine na 50 odsto tela i transportovan je za KCS, dok je majka zadržana u Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

Požar se dogodio jutros oko 7 sati u stambenoj zgradi u Ulici Kej 12. srpske brigade u Novom Pazaru.

Iz MUP-a je saopšteno da su vatrogasci odmah po dobijanju dojave krenuli i stigli za samo nekoliko minuta, zatekli su požar koji je već bio u razbuktaloj fazi.

U saopštenju se navodi da su prilikom ulaska u prostorije koje su bile pod požarom, zatečena četiri deteta koja su najverovatnije stradala od gušenja ugljen-monoksidom, dok su otac i majka povređeni u susednoj prostoriji.

Požar je brzo lokalizovan, potom i ugašen, a istraga će utvrditi uzroke požara i gušenja dece.

“Iako su vatrogasci-spasioci veoma brzo reagovali i stigli na lice mesta, čini se da je požar izbio mnogo ranije od same dojave, imajući u vidu požar koji je zatečen u razbuktaloj fazi”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Roditelji su prevezeni u bolnicu sa teškim opekotinama. Otac ima opekotine drugog, trećeg i četvrtog stepena na više od 50 odsto tela, dok je majka zadobila opekotine drugog i trećeg stepena.

“Otac ima preko 50 odsto opečenih površina, oštećenje disajanih puteva, intubiran je i transportovan u KCS u Beogradu, u Centar za opekotine”, rekao je načelnik hirurškog odelenja Opšte bolnice u Novom Pazaru Šefket Hajrović.

Dodao je da majka po čelu i rukama ima lakše opekotine i da će biti smeštena na hirurgiji bolnice u Novom Pazaru.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju uputilo je saučešće povodom tragedije u Novom Pazaru.

“Stradanje dece je najstrašnija tragedija, koja pogađa celo društvo, a Ministarstvo ovom prilikom izražava saučešće porodici i gradu Novom Pazaru. Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je u stalnoj komunikaciji sa nadležnim organima povodom ovog slučaja”, navedeno je u saopštenju.

Comments

Pročitaj još