• Početna>
  • Vesti>

U četiri beogradske crkve i u hramovima na KiM služen prvi moleban za Srbe na KiM

Foto: SPC

Patrijarh Porfirije služio je u Hramu Svetog Save na Vračaru prvi moleban za Srbe i srpske svetinje na Kosovu i Metohiju, a koji će se do kraja ovog posta, služiti svakog petka u četiri bogradske crkve i u hramovima na KiM.

Među njima su hram Svetog Dimitrija na Novom Beogradu, Rođenja Presvete Bogorodice u Zemunu, Svetog Aleksandra Nevskog na Dorćolu, i Vaznesenja Gospodnjeg u Žarkovu.

Po blagoslovu patrijarha Porfirija, u njima je služen i biće služen, kako je najavila SPC, “moleban Presvetoj Bogorodici sa akatistom za naš verni narod na Kosovu i Metohiji, za naše svetinje na Kosovu i Metohiji, za naše Kosovo i Metohiju”.

Patrijarh srpski Porfirije održaće u nedelju u kripti hrama Svetog Save na Vračaru u nastavku večernjeg bogosluženja, koje počinje u 17 časova, predavanje na temu Nedelja Pravoslavlja – trijumf istine.

U međuvremenu je i Eparhija raško prizrenska saopštila da će se i u hramovima i manastirima na području ove eparhije, svakog petka, u okviru večernje službe, služiti istovetni molebani.

Comments

Pročitaj još