• Početna>
  • Vesti>

Petković: Jedini koji je u panici jeste Aljbin Kurti kome odavno otkucava sat da formira ZSO

Foto: Kancelarija za KiM

Jedini koji je u panici jeste Aljbin Kurti kome odavno otkucava sat da formira Zajednicu srpskih opština, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“Zato neka svoje panične napade ne pripisuje Beogradu i Srbima sa KiM koji samo žele poštovanje sporazuma i svojih krucijalnih prava garantovanih Prvim briselskim sporazumom i potonjim sporazumima” navodi Petković.

Petković kaže da veruje da Aljbin Kurti dobro razume i razgovetno čita poruke kompletne međunarodne javnosti da je formiranje ZSO predviđeno briselskim sporazumom obaveza koju mora da ispuni, a ne pitanje njegove samovolje.

“Takozvani „ministar“ koga Kurti pominje nije ništa drugo do njegov koalboracionista na urušavanju i uništavanju srpske budućnosti na prostoru Kosova i Metohije i niti predstavlja Srbe niti će to ikada biti i kao takav on je samo još jedna udarna batina u rukama Prištine i ništa više” navodi Petković.

Koliko god se Kurti upinjao da osmisli nepostojeće i tanke argumente protiv formiranja Zajednice srpskih opština, realnost ga demantuje, a preuzete obaveze moraju da se poštuju jer bez toga nema suštinskog napretka, zaključuje direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Kosovski premijer Aljbin Kurti ocenio danas je da je “Srbija u panici i da će u najkraćem roku okupiti 10 gradonačelnika opština koje predvodi Srpska lista, proglasiti predsednika Zajednice” i smeniti ministra vlade Kosova, prenosi Koha.

Comments

Pročitaj još