• Početna>
  • Vesti>

Advokat Bobana Đuzića: Dvojica od trojice napadača pušteni kući, jedan u pritvoru

Vasilije Arsić, advokat mladića srpske nacionalnosti Bobana Đuzića, koji je izboden nožem u predelu ramena, u opštini Klokot, izjavio je za Tanjug da nema nikakve informacije od kosovske policije, već samo od porodice da su dvojica od trojice napadača pušteni kući, a da je jedan zadržan u pritvoru.

“Ja se danas posle podne uključujem u proces, pa ću nakon toga što kontaktiram tužioca i vidim koje je on radnje sproveo, koje je dokaze prikupio, da imam više informacija”, rekao je Vasilije Arsić, advokat 20-godišnjeg Bobana Đuzića napadnutog u selu Mogila, a koga je angažovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Na pitanje kakva očekivanja ima od kosovskih institucija, on je kazao da to zavisi od slučaja do slučaja, od sudije i tužioca koji vode postupak.

“Očekujem da će institucije da budu na svom nivou, da će da odrade postupak. Ovde očigledno postoji krivično delo ugrožavanja, odnosno pokušaj ubistva”, istako je Arsić i dodao da se nada će tužilaštvo i sud odraditi svoj posao.

Mladić srpske nacionalnosti Boban Đuzić, uboden je juče nožem u predelu ramena u selu Mogila, u opštini Klokot.

Đuzića su ranila trojica Albanaca posle komšijske svađe i oni su privedeni.

Đuzić se oseća dobro i nalazi se u bolnici u srpskom selu Pasjane, potvrdio je njegov brat Dušan.

“Moj brat je šetao psa i kada je se vraćao kući, prišla su mu trojica Albanaca sa leđa i dok ga je jedan držao, drugi ga je ubo nožem dva puta. Onda ih je treći razdvojio. Odmah smo ga odvezli u ambulantu u Vrbovcu, odakle je posle ukazane pomoći, prebačen u bolnicu u Pasjanu”, rekao je Dušan Đuzić.

Selo Mogila je multietničko selo u opštini Klokot, nedaleko od Kosovske Vitine. U selu žive Srbi, Albanci i Romi. 

Comments

Pročitaj još