• Početna>
  • Vesti>

Petković: Srpska opozicija ne želi da se bavi problemima i životom našeg naroda na Kosovu i Metohiji

Foto: Tanjug

Član predsedništva SNS-a Petar Petković saopštio je da su “danas posvedočili letećem cirkusu” opozicije koja, kako se navodi, umesto ozbiljne rasprave o Kosovu i Metohiji, koja bi se vodila u institucijama želi predstavu i publicitet pred kamerama i to na ulici.

“Još jednom su danas Jovanović, Obradović, Stamenkovski i njihovi posilni pokazali bezidejnost i nulti osećaj za život i probleme srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao i potpuno odsustvo odgovornosti kada je reč o najvažnijem državnom i nacionalnom pitanju” ističe Petković.

“Iako ih je Aleksandar Vučić pozvao na konsultacije i razgovore o Kosovu i Metohiji, oni su to uz huku i buku odbili da bi samo nekoliko dana kasnije došli da protestuju ispred Predsedništva u kom nisu želeli da razgovaraju, ali žele da prave predstave za kamere” dodao je.

“Idemo dalje. Zatražili su sednicu Skupštine o Kosovu i Metohiji na kojoj bi raspravljali o situaciji u našoj južnoj pokrajini i najnovijim pritiscima na Beograd. Kada je sednica zakazana i to već za sledeću nedelju, ponovo su izabrali ulicu umesto insitucije pa organizovali protest i pre zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije” istakao je.

Toliko o njihovom poštovanju ove važne državne institucije, u kojoj više vremena provode po restoranima i kuloarima nego na zasedanjima i raspravi, navodi Petković.

“Iz svega navedenog jasno je da srpska opozicija ne želi da se bavi problemima i životom našeg naroda na Kosovu i Metohiji već želi da njihove probleme po ko zna koji put iskoriste za napad na Aleksandra Vučića i pokušaj njegovog rušenja na ulici, jer na izborima nemaju apsolutno nikakve šanse. I to ga su itekako svesni” zaključio je član predsedništva SNS-a Petar Petković.

Deo opozicije i opozicionih poslanika organizovali su ispred zgrade Predsedništva Srbije u Beogradu skup koji su nazvali “Zajedničko obraćanje povodom novog zapadnog ultimatuma o KiM”. 

Comments

Pročitaj još