Spasojević: Spreman sam da dam izjavu

Dragan Spasojević iz Severne Mitrovice izjavio za TV Most da je dobio poziv da se danas javi u policijsku stanicu, Južna Mitrovica, Odsek za borbu protiv terorizma.

Kada se 19. januara vraćao sa porodicom iz Srbije, Dragana Spasojevića je policija na Jarinju zadržala i posle sat i po čekanja, uručila poziv.

“Posle sat i po čekanja na prelazu čuo sam se sa inspektorom koji je nadležan za taj neki slučaj, ne znam koji je i šta sam ja to radio i rekao mi da se danas javim i dam izjavu. Oni su postupili po postupku, po zakonu o Policiji, uredno su me obavestili, dali mi poziv gde piše na osnovu člana 134 ja sam odgovoran za neki zločin i ja treba da dam izjavu”, kaže za TV Most Spasojević.

Ističe da ne zna o čemu se radi, ali da će iskoristiti priliku da postavi neka pitanja.

“Svakako ću da iskoristim priliku da ih pitam ko mi je ubio oca 17. marta, pošto su oni ozbiljna organizacija koja se bavi bezbednošću i borbom protiv terorizma. Trebalo bi da imaju neke podatke šta se dešavalo 17. marta i ko je pucao snajperom u mog oca koji je bio na ulici”, navodi Spasojević i dodaje da će pitanje biti i o njegovom ranjavanju.

“Bio sam ranjen, ali to je bilo pre 20 godina, niko me oko toga nije izvestio, tako da ću da postavim pitanje. I spreman sam da dam izjavu. Komunikacija mora da postoji. Postoje dve stvari, jedna da svako ko je osumnjičen po nekim njihovim kriterijumima se krije i beži za Srbiju i nema pojma šta da radi, a druga je da se suoči sa tom problematikom. Svi ovi događaji koji su se dešavali u poslednje vreme rezultirali su velikim nepoverenjem između dve zajednice. To nepoverenje i taj strah između Srba i Albanaca rezultira sve većom eskalacijom na terenu, kao što je juče bilo pucanje na ljude koji su prolazili magistralom i njihov pokušaj da pobegnu. Smatram da su i jedni i drugi previše opterećeni strahom i propagandom koja se u poslednje vreme vrši ovde na Kosovu”, rekao je Spasojević.

Comments

Pročitaj još