Dačić u Briselu sa Boreljom i Lajčakom

Foto: Tanjug

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić boravi u Briselu, gde će se, između ostalog, sastati sa šefom diplomatije EU Žosepom Boreljom.

Dačić će se, pored visokog predstavnika EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepa Borelja, sastati i sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom, evropskom komesarkom za unutrašnje poslove Ilvom Johanson, kao i predsednikom Komiteta za spoljnu politiku Evropskog parlamenta Dejvidom Makalisterom.

Planirano je da se srpski šef diplomatije sa Lajčakom sastane u 14 sati, sa Boreljom u 15, sa Johansonovom u 16.30 i Makalisterom u 17.45 časova.

Trebalo bi da Dačić pre toga razgovara sa evroposlanicima Demetrisom Papadakisom, Matjažom Nemecom, ali i Violom fon Kramon, a planiran je i susret sa kopredsedavajućom Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU i Srbije (POSP) Alesandrom Moreti.

Žozep Borelj rekao je u ponedeljak da je prihvatanje predloga plana za KiM izaslanika “velike petorke” “jedini način za prekidanje ciklusa kriza na terenu”.

Comments

Pročitaj još