• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Paljba kod Bistrice – kap koja je prelila čašu

Foto: Srpska lista

Povodom današnjeg incidenta kod Bistrice, reagovala je Srpska lista saopštenjem u kome se kaže da je “rafalna paljba Kurtijevih specijalaca na Srbe kod ilegalnog punkta na mostu kod Bistričke reke u kojoj je teško ranjen Miljan Delević kap koja je prelila čašu nakon serije napada na Srbe od nove godine na ovamo”.

“Nakon što je za Badnji dan pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga pucao u srpsku decu u Štrpcu, danas su Kurtijevi specijalci izrešetali vozilo u kome su bila dvojica Srba i tom prilikom pucali sa ciljem da ubiju” stoji u saopštenju.

“Nedeljama upozoravamo na neprofesionalno ponašanje Kurtijevih specijalaca koji nastoje da svojim delovanjem zastrašuju srpski narod i izazivaju incidente, i insistiramo da međunarodna zajednica osudi brutalnost ovih kriminalaca u uniformama, nažalost nema odgovora te ne čudi današnji brutalni napad koji je samo nastavak antisrpske histerije režima u Prištini” dodaje se u saopštenju Srpske liste.

Srpska lista podseća da mesecima na svim sastancima insistira da se specijalne jedinice povuku sa severa Kosova i Metohije jer su tu “nelegalno”, i jer su izazvali seriju incidenata, ali i da svi ćute i dodaju da time očigledno šalju prećutnu podršku onima koji bi da izazovu haos na ovim prostorima, ne uzimajući u obzir upozorenja.

“Današnji brutalni napad na život Srba izazvao je bes i ogorčenje kod naših građana, koji sve češće smatraju da moraju da se sami zaštite od kriminalnih radnji Kurtijevih specijalaca i njegovog diktatorskog antisrpskog režima, a u skladu sa stavom nekadašnjeg američkog predsednika Džefersona “Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost.” stoji u saopštenju.

Srpska lista je još jednom pozvala na povlačenje pripadnika specijalnih jedinica Kosovske policije sa severa Kosova i Metohije.

“Srpska lista zahteva momentalno povlačenje svih Kurtijevih specijalaca sa severa Kosova i Metohije i hapšenje i sankcionisanje onih koji su danas pokušali da ubiju Miljana Delevića i njegovog saputnika. Još jednom naglašavamo da dalje prisustvo ovih formacija nas može dovesti u spiralu događaja koje će nepovratno ugroziti mir na ovim prostorima” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još