• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista osudila napad na petnaestogodišnjeg dečaka Lazara iz Suvog Dola

Ničim izazvan, podli napad na srpskog dečaka Lazara M. od strane grupe Albanaca u Suvom Dolu pred očima Kurtijevih specijalaca je nastavak užasnog plana Aljbina Kurtija da se Srbi zastraše i proteraju sa Kosova i Metohije, navodi se u saopštenju Srpske liste.

“Nakon pokušaja ubistva Stefana i Miloša u Štrpcu i prebijanja Stefana Tomića u Klokotu, u svega par nedelja petnaestogodišnji Lazar M. je četvrto srpsko dete koje su napali albanski ekstremisti”.

“Svesni da će i ovaj napad neko relativizovati želimo da naglasimo da su ove siledžije i ekstremisti Lazara pretukli samo zato što je Srbin, i zato što je višegodišnja praksa da se oni koji napadaju Srbe, našu decu i imovinu ne kažnjavaju”.

“Diktatorski režim Aljbina Kurtija svojim delovanjem i političkim izjavama promoviše i podstiče nasilje kao način za rešavanje političkih problema. Ono što je najopasnije je ćutanje međunarodnih predstavnika”.

Srpska lista osuđuje ovaj podli napad na Lazara, jer je to napad na svako srpsko dete, i svaku srpsku porodicu na ovim prostorima, ujedno zahtevamo da se odgovorni pronađu, liše slobode i adekvatno kazne, kao i da se najhitnije pojača prisustvo međunarodnih bezbednosnih snaga u srpskim sredinama kako bi se esktremisti odvratili od napada na Srbe, našu decu i imovinu, istaknuto je u saop[tenju.

Comments

Pročitaj još