• Početna>
  • Vesti>

Švedski ambasador: Nedostaje poverenje između dva lidera u dijalogu

Kim

Ambasador Švedske na Kosovu Jonas Vesterlund kazao je u emisiji “Dogovor!?” Radija Kim da se u dijalogu Beograda i Prištine pod okriljem EU stiglo daleko i da očekuje skoro postizanje finalnog sporazuma. Međutim, naglašava da nedostaje poverenje između lidera Kosova i Srbije.

Nova sezona emisije “Dogovor!?” počinje gostovanjem švedskog ambasadora na Kosovu Jonasa Vestelunda.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Vesterlund je kazao da je optimista da će brzo doći do rešenja, te da je mnogo postignuto u protekloj deceniji.

“Gledajući ovo u nekoj vrsti desetogodišnje perspektive, stigli smo veoma daleko. Imamo 33 sporazuma, tako da bi zaista trebalo da budemo na kraju ovog procesa. Tako da sam u tom smislu optimista da gospodin Lajčak i Eskobar to mogu da iznesu. Ali ono što ovde nedostaje je poverenje između dva lidera. Moje prethodno iskustvo u mnogim procesima medijacije mi govori da morate imati poverenje između lidera. Treba da sednete, ne samo na jedan dan u Briselu, već treba da sednete danima i nedeljama zajedno i zaista razgovarate o najtežim stvarima”, kazao je Vesterlund.

Realizaciji emisije doprinosiće i portal KoSSev svojim video prilozima.

„Dogovor!?“ će premijerno biti prikazan večeras u 20 časova na Jutjub kanalu RTV Kim, i Fejsbuk stranici, a emisiju i vest možete pogledati i napartnerskim radio stanica Kontakt plusMitrovica sever i Goraždevac.

Comments

Pročitaj još