• Početna>
  • Vesti>

Odobrena sredstva za sanaciju kuće Ristića u Prilužju

Foto: TV Most

Kancelarija za Kosovo i Metohiju odobrila je sredstva za sanaciju kuće četvoročlane porodice Ristić u Prilužju. Porodicu je danas obišla pomoćnica direktora Kancelarije Jelena Stojković i predsednik Opštine Vučitrn Milan Kostić.

„Danas smo u poseti opštini Vučitrn da započenomo novu radnu godinu, da obiđemo projekte koje smo finansirali, vidimo kako napreduju projekti koji su u realizaciji, kao i da čujemo od predsednika opštine i građana šta im je potrebno, kako da finansiranjem i ulaganjem dalje osnažimo našu opštinu kako bi napredovala i bila sve bolja i bolja“, rekla je Stojković prilikom obilaska osnovne  i tehničke škole u Prilužju.

„Školi je potrebna pomoć u infrastrukturnim radovima i održavanju. I škola i vrtić rade odlično. Vrtić ima 60 dece a projektovan je za 46. Taj trend samo da se nastavi a država podržava te ustanove kroz opremanje,infrastrukturne radove i podržavaće i dalje“, rekla je Stojković.

Ona je posetila i porodicu Ristić kojoj je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao sanaciju kuće.

„Direktor Petar Petković održava obećanja, kuća je odobrena za finansiranje, odobrena su sredstva za sanaciju. Ova domaćinska porodica i sama ulaže u svoju kuću i čine sve da opstanu na svom ognjištu a država i Kancelarija za KiM će to podržati“, naglasila je Stojković i dodala da će država Srbija i Kancelarija za KiM i dalje pružati podršku i pomoć svom narodu na Kosovu i Metohiji.

Domaćin Miloš Ristić izrazio je veliko zadovoljstvo zbog sredstava koja su odobrena jer, kako je rekao, nisu u stanju da sami renoviraju i saniraju ceo objekat.

„Živimo u mestu gde nema puno posla da bi smo obezbedili sami sredstva i uspeli da odradimo. Mnogo nam znači, pre svega deci koja će da sede ovde a i meni koji ulažem i za koga je Kosovo i Metohija jedna velika svetinja koju nikada neću napustiti“, rekao je Ristić.

Miloš ima dvoje dece, radi u manastiru Visoki Dečani i, uprkos teškom životu,  ne žali se.

„Nije nam teško i volimo da budemo ovde. Zahvaljujem se gospodinu Petku Petkoviću, Kancelariji i predsedniku opštine koji je dosta za nas uradio i pomogao“, rekao je Miloš.

Porodicu Ristić posetio je i predednik Opštine Vučitrn Milan Kostić.

„Bez ulaganja  države Srbije u ovu opštinu, ovaj narod već ne bi ni bio ovde. Svake godine država Srbija i Vlada Republike Srbije i Kancelarija za KiM ulaže ogroman novac i u nova zapošljavanja, i u renoviranje kuća, škola, puteva… Mi od strane kosovskih institucija jako malo priliva ima po bilo kom osnovu. Mi, u enklava, u  vrlo smo teškoj situaciji i ne bi smo opstali bez Republike Srbije. Zahvaljujem se predsedniku Vučiću i Petru Petkoviću, direktoru Kancelarije što maksimalno daju sve od sebe za ovaj narod i njegov opstanak na Kosovu i Metohiji“, rekao je Milan Kostić, predsednik Opštine Vučitrn.

Comments

Pročitaj još