• Početna>
  • Vesti>

Brnabić sa Šoleom: Konstruktivna uloga SAD u očuvanju mira u regionu

Foto: Tanjug

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je u Beogradu sa političkim savetnikom državnog sekretara SAD Derekom Šoleom.

Predsednica Vlade zahvalila je na otvorenom i konstruktivnom pristupu koji Sjedinjene Američke Države imaju u odnosu na otvorena pitanja u regionu, i posebno na konstruktivnoj ulozi SAD u očuvanju mira u regionu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabić je izrazila nadu da će ovu godinu obeležiti stabilniji period, za razliku od prethodne koja je protekla u nestabilnosti i provokacijama izazvanim jednostranim potezima privremenih institucija u Prištini.

Brnabić je istakla da je očuvanje mira i stabilnosti prioritet Republike Srbije.

Govoreći o odnosima Beograda i Prištine, predsednica Vlade je rekla da Srbija ostaje posvećena miru i stabilnosti i da će nastaviti da kroz dijalog ima konstruktivan pristup kao i do sada.

Brnabić i Šole su se složili da je saradnja dve zemlje u oblasti odbrane veoma dobra. Kao dobar primer uspešne vojno-vojne saradnje istaknuta je saradnja Vojske Srbije sa Nacionalnom gardom Ohajo.

Brnabić i Šole razgovarali su i o saradnji u oblasti energetike i ekonomije. Predsednica Vlade je istakla značaj saradnje i investicija američkih IT kompanija, što predstavlja veliki potencijal za sveukupan razvoj naše zemlje, posebno imajući u vidu da najveći izvoz usluga iz naše zemlje je u SAD.

Sastanku je prisustvovao potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, navedeno je u saopštenju.

Comments

Pročitaj još