Završeno uređenje glavne ulice u Velikoj Hoči

Foto: Kancelarija za KiM

U Velikoj Hoči završeno je uređenje glavne ulice, za šta je Kancelarija za KiM izdvojila sredstva u visini od tri miliona dinara.

“Ovim je u mnogome oplemenjen izgled i centralno jezgro ove srpske sredine, u kojojoj je nedavno izgrađen i novi gradski trg” stoji u saopštenju Kancelarije za KiM.

U saopštenju se navodi da je projektom urađeno popločavanje oštećenih površina na trotoarskoj stazi šetališta dekorativnim kamenom, postavljena je nova ambijentalna rasveta u vidu lampiona, kao i novi mobilijar – klupice za sedenje i kante za smeće.

“Vodilo se računa i o zelenim površinama pa su postavljene dekorativne sadnice dužinom centralne zone. Izvedeni su i radovi na uređenju i čišćenju rečnog korita, kao i novim otpustima za atmosferske vode” navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se navodi da će ovo uređenje pospešiti turističke potencijale ove opštine.

“Uređenje jezgra ovog mesta obuhvatilo je niz radova kako bi se infrastrukturno poboljšala, ali i ulepšala ova srpska sredina i osnažio njen turistički potencijal, pa se prilikom uređenja javnih površina vodilo računa da se ne naruši ambijent i arhitektura ovog istorijski važnog i jednog od najstarijih srpskih mesta” navedeno je u saopštenju.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju za infrastrukturne projekte, Jelena Stojković podsetila je u saopštenju da je uređenje i ulaganje u Veliku Hoču bilo jedno od obećanja direktora Kancelarije za Kim dr Petra Petkovića tokom prošlogodišnje posete ovom mestu, koje se realizuje.

“Meštani su nam tom prilikom izneli nekoliko predloga i sugestija i mi jedno po jedno obećanje raelizujemo. Nakon izgradnje gradskog trga, sada je na red došlo i popločavanje i uređenje centralnog gradskog šetališta. Jedan od predloga meštana je bio i da se poboljša ulična rasveta, koja im je zbog bezbednosti posebno važna u zimskim mesecima i zbog toga smo na to stavili poseban akcenat. Ovim dodatnim uređenjem centralne zone učinićemo Veliku Hoču na ponos ne samo meštana, već i svih koji u ovu srpsku sredinu dođu, a naša ulaganja u Veliku Hoču se ovim ne završavaju i nastavićemo sa uređenjem drugih delova Hoče” navela je Stojković i istakla da će Kancelarija za KiM i dalje biti čvrst oslonac srpskom narodu na KiM i u skladu sa mogućnostima podržavati sve projekte koji doprinose ekonomskom razvoju, kao i poboljšanju opštih uslova života našeg naroda.

Comments

Pročitaj još