• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Očekujem “veliku četvorku” do Svetog Jovana

Foto: Tanjug

Prilikom obilaska radova na deonici auto-puta “Miloš Veliki”, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će do 20. januara, odnosno do Svetog Jovana, primiti izaslanike međunarodne zajednice za dijalog Beograda i Prištine, odnosno kako je rekao, “veliku četvorku”.

Aleksandar Vučić je posle obilaska radova na obilaznici Novi Beograd-Surčin, na pitanje novinara kako komentariše izjavu potpredsednika vlade privremenih institucija u Prištini Besnika Bisljimija, koji je najavio kažnjavanje posle 31. marta za one koji ne preregistruju vozila, rekao da Bisljimi očito nije čitao o čemu se neko drugi dogovarao.

“Ili najavljuje novu akciju. Ne mislim da imaju način da rade to, inače bi sklonili barikade. To je taktika u kojoj treba da ćutimo kada neko treba da postane član UN”, primetio je Vučić.

Prema njegovim rečima, Bisljimi nije neko kome može da se veruje na reč.

“Srbija među najbezbednijim zemljama u Evropi, ponosan sam na naše službe”

Vučić je rekao da je ponosan na to što su naše bezbednosne službe sačuvale sve ono što je od vitalnog interesa za Srbiju i da se u poslednje dve godine u zemlji dogodilo možda samo jedno mafijaško ubistvo, po čemu se svrstavamo u najbezbednije zemlje u Evropi.

“Kada sam govorio da u Srbiji ima mnogo špijuna, hteo sam da pokažem koliki je sudar različitih sila u interesnoj zoni Zapadnog Balkana. Beograd je jedini veliki grad na Zapadnom Balkanu i ovde je sedište svega, logično je da će špijuni ovde da budu smešteni”, rekao je Vučić na pitanje novinara da li je neko od špijuna o kojima je ranije govorio uhapšen.

Istakao je da to što su špijuni identifikovani i da je otkriveno šta rade, samo govori o sposobnosti naših bezbednosnih službi.

“Do kraja januara primiću porodice stradalih u kafiću ‘Panda’ “

Predsednik je najavio da će do kraja januara primiti porodice srpskih mladića ubijenih u kafiću “Panda” u Peći 1998. godine i naveo kako nema konkretnih dokaza o tom zločinu.

“Imali smo mnogo indicija, voleo bih da mogu da dođem do dokaza i čim budem mogao da nešto konkretnije od dokaza ponudim ljudima, to ću ponuditi nadležnim organima, a znam da su porodice najzainteresovanije”, odgovorio je Vučić na pitanje kada će primiti porodice koje su to tražile.

Comments

Pročitaj još