• Početna>
  • Vesti>

Lajčak i Eskobar sa Džoanom o pronalaženju rešenja između Beograda i Prištine

Foto: Tviter

Specijalni izaslnik EU za dijalog Miroslav Lajčak i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar sastali su se sa zamenikom generalnog sekretara NATO Mirčeom Džoanom, sa kojim su razgovarali, između ostalog, o pronalaženju rešenja između Beograda i Prištine.

“Mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu važni su za sve Evropljane. SAD, naši NATO saveznici i EU su posvećeni radu sa Srbijom i Kosovom na pronalaženju rešenja i puta napred u interesu stabilnosti, bezbednosti i dobrobiti svih zajednica” navodi se u saopštenju na Tviteru misiije SAD pri NATO.

NATO nastavlja da podržava dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU – kao glavne platforme za izgradnju trajnog mira i bezbednosti širom regiona – i sve napore usmerene ka unapređenju evropskih i evroatlantskih integracija Zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu NATO-a nakon sastanka trojice zvaničnika.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak je na Tviteru istakao da je imao koristan sastanak sa Džoanom i Eskobarom.

“Razgovarali smo o nedavnim dešavanjima u dijalogu, uključujući sever Kosova, saradnji EU-SAD-NATO, i budućim koracima. Zahvalni smo na prilici da se, takođe, zajednički obratimo ambasadorima NATO”, istakao je Lajčak.

Sastanak Eskobara, Lajčaka i Džoane je bio deo redovnih konsultacija o situaciji na Kosovu i Metohiji i dešavanjima u širem regionu Zapadnog Balkana.

Comments

Pročitaj još