• Početna>
  • Vesti>

Petković: Hteli su da srpskom narodu prirede Božić za pamćenje, Božić u krvi

Foto: Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, povodom današnjeg oružanog napada na dvojicu srpskih dečaka u Gotovuši kod Štrpca, rekao je da neko Srbima želeo da priredi “krvavi Božić”.

“Upravo sam se čuo sa porodicama ranjenih Miloša i Stefana, ponudio sam svu pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Vlade Republike Srbije. Sve vreme smo u kontaktu sa porodicama, ja sam zatražio od Prištine i da posetim naše ranjene dečake”, istakao je direktor Kancelarije za KiM.

Petković je rekao da, po svim informacijama kojima raspolaže, na njih je pucao Albanac  dok su se oni kretali u svom selu Gotovuši, pokraj puta, dok su nosili badnjake.

“Možete li da zamislite tog nečoveka ili bolje reći monstruma, koji puca na Božić na srpsku decu, samo zbog toga što nose badnjake. I sada, neka oni koji svakoga dana napadaju srpski narod i govore da su Srbi na severu kriminalci, kažu ko su ustvari kriminalci i ubice. Samo zbog toga što nose badnjake i imaju srpsko ime i prezime, Miloš i Stefan su upucani”, naveo je Petković.

On je istakao da su pukom srećom oni ostali živi,da je neko je hteo da nam priredi “krvavi Božić” i dodao da ne može da prođe nijedan veliki verski praznik bez incidenata, napada i zastrašivanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. 

O svemu ovome saznaće ceo svet, poručuje Petković.

“Mi smo već obavestili međunarodnu zajednicu, ja sam obavestio i gospodina Lajčaka, Brisel i ukazao na ono što se svakoga dana dešava srpskom narodu. Možete li da zamislite da Srbi na KiM ne mogu da budu mirni na Božić, najveći hrišćanski praznik. Dokle to ide?! Da neko iz čista mira puca na decu koja nose badnjake i idu ka svojoj kući”, kaže on.

Hoće li opet da se odlasi međunarodna zajednica sa konstatacijom da su obe strane krive ili da obe strane treba da se suzdrže, pita se Petković.

“Ne, ovde je jasno ko je krivac. Ovde je jasno da politika Prištine koja ide u pravcu proterivanja Srba sa prostora KiM, jeste ta koja stvara ovakvo stanje u društvu, da albanski ekstremisti napadaju naš narod, našu decu na Kosovu i Metohiji. I albanski mediji pišu da je u pitanju Albanac, pripadnik KBS, koji je pucao na srpsku decu”, kaže Petković.

“Hteli su da celokupnom srpskom narodu prirede Božić za pamćenje, Božić u krvi. To im nećemo dopustiti. Mi smo ti koji se borimo za mir, a sa druge strane imamo Prištinu koja taj mir gazi, i to na najgori mogući način, tako što puca na srpsku decu”, zaključuje direktor Kancelarije za KiM.

Comments

Pročitaj još