• Početna>
  • Vesti>

Petković: Kurti objavio najnoviji spisak na kome su i članovi Vučićeve porodice

Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije Vlade Republike Srbije Petar Petković, izjavio je da je objavljen najnoviji spisak za hapšenje najviđenijih Srba na kom se nalaze i najbliži članovi porodice Vučić, i da ga je po direktnom Kurtijevom nalogu obelodanio poslanik Samoopredeljenja Armend Muja.

“Ovo je još jedan dokaz da postoje liste za progon Srba koje se prave u Prištini. Očigledno je da Kurti jedino zna za hapšenja i ubistva Srba kao svoje metode delovanja.

Ovo je direktno ugrožavanje bezbednosti, kako porodice Vučić, predsednikovog brata i sina, tako i našeg naroda u pokrajini, jer im se ovakvim spiskovima direktno stavlja meta na čelo.

Da li su oni zapravo te žrtve o kojima je pre neki dan govorio Kurti i hoće li, kao što neće, reagovati neko iz međunarodne zajednice?

Jasno je zbog čega se dan nakon veličanstvenog skupa srpskog naroda u Rudaru objavljuju ovakvi spiskovi i liste za progon. Na ovaj način vidi se višestruka nervoza Vlade u Prištini zbog nemogućnosti da se drugačije suprotstavi srpskom jedinstvu i mirnom, demokratskom, nenasilnom otporu na barikadama, a skup je podržao i sam predsednik.

Beograd sve vreme upozorava na postoje Kurtijeve liste nepodobnih Srba, iako njegovi pojedini funkcioneri to pokušavaju nevešto da demantuju. Neka se ne igraju srpskim glavama, jer će za svaku Kurti biti direktno odgovoran”, stoji u saopštenju Petra Petkovića.

Comments

Pročitaj još