Stano: Vučić i Kurti pozvani u Brisel

Foto: Tanjug

Portparol Evropske unije za spoljnu politiku Peter Stano rekao je da je visoki predstavnik Žozep Borelj pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija na sastanak u Brisel, a da će datum biti uskoro najavljen.

Portparol Peter Stano rekao je na pres-konferenciji da su predsednik Srbije Aleksandar Vučići i premijer u Prištini Aljbin Kurti pozvani na sastanak.

“Nekoliko puta smo rekli da će biti sastanka predsednika Vučića i premijera Kurtija. Visoki predstavnik Žozep Borelj već ih je pozvao da dođu u Brisel. Tačan datum sastanka biće najavljen u dogledno vreme”, rekao je Stano.

Portparolka komesara Varheija, Ana Pisonero je potvrdila da se komesar danas sastao sa potpredsednikom privremenih prištinskih institucija Besnikom Bisljimijem.

“Kosovo je javno objavilo svoju nameru da podnese aplikaciju za članstvo u EU. Evropska komisija ne može to da komentariše. Prema evropskim dogovorima procedura za aplikaciju je jasna i kaže da Savet EU treba da je razmotri kada aplikacija bude podneta”, rekla je Ana Pisonero.

Comments

Pročitaj još