• Početna>
  • Vesti>

Vučić u Trondhejmu obišao Univerzitet, razgovarao sa srpskim studentima

Foto: Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u okviru dvodnevne radne posete Norveškoj, doputovao je u Trondhejm, gde je obišao Norveški univerzitet nauke i tehnologije.

Trondhejm je značajan unirverzitetski i naučni centar. Vučić je obišao prostorije i laboratorije NTNU i tom prilikom je i sam učestvovao u pravljenju baterije, po novim tehnologijama.

Predsednik Srbije se sastao i sa srpskim studentima koji studiraju na Norveškom univerzitetu nauke i tehnologije i poručio da će u narednom periodu u Srbiji biti potrebni stručnjaci za obnovljive izvore energije.

“Nedostaju nam mladi ljudi koji idu u korak sa vremenom, biće nam potrebni stručnjaci za obnovljive izvore energije, koji će na drugačiji način obavljati posao nego što smo do sada radili”, rekao je Vučić.

Kazao je da mi to ne umemo da radimo kao Norvežani koji su lideri u toj oblasti i da je zato i uspostavljena saradnja sa Norveškom u toj oblasti. Ostaje, kako je rekao, i da u skladu sa tim uskladimo obrazovanje. Vučić je razgovarao sa petoro studenata iz Srbije koji studiraju na Univerzitetu u Trondhejmu. 

Potom će, kako je predviđeno, biti na radnom ručku koji će u čast predsednika Srbije prirediti gradonačelnica Trondhejma Ritom Otervik.

Reč je o gradu sa više od 40.000 studenata, koji ima veliki naučno-tehnološki centar i kampus.

Prvog dana posete Norveškoj predsednik Srbije se sastao sa predsednikom parlamenta, premijerom, a priređen mu je i prijem kod kralja Haralda Petog i prestolonaslednika Hokona.

Comments

Pročitaj još